Bjorkvikshallen.se – Din sajt för de senaste politiska nyheterna

Kom tillbaka efter en politisk skandal

Att vara en del av en politisk verklighet innebär också att du alltid riskerar att råka ut för en skandal som påverkar din karriär. Eftersom politik alltid är en riksangelägenhet tenderar det att bli stora rubriker när något händer. En skandal kan bero på flera saker: personliga konflikter, olika uppfattningar eller att du gjort något som uppfattas som felaktigt, till exempel att du fått en ersättning du inte borde haft. Det här behöver dock inte vara slutet på din karriär om du sköter dina kort rätt.

Ta en time out

I de flesta fall är det klokt att backa tillbaka när en konflikt eller annan händelse briserar. Ta en paus från dina politiska uppdrag och jobba med annat. Hyr ett tillfälligt kontorsrum av Helio och bli konsult eller skriv en bok. Hos Helio får du tillgång till ett modernt coworkingkontor centralt i någon av våra tre större städer. De erbjuder också möjlighet att hyra separata mötesrum för när du ska planera din come back.

Prata ut

En skandal lever bara tills dess att nästa skandal dyker upp och tar över medieuppmärksamheten. Du gör bäst i att ligga lågt i början, undvik media annat än för att hantera direkta frågor som riskerar att göra din situation värre. När stormen börjar bedarra är det din tur att ge din version av händelsen. Tänk på att det alltid finns minst två sidor av ett mynt. Om du noga planerar hur du ska uttrycka dig och kan förklara varför det blev som det blev, och vid behov visa ånger, har du all möjlighet att återkomma till politiken.