Bjorkvikshallen.se – Din sajt för de senaste politiska nyheterna

Politikerna oeniga om stöd till hushållen

Det har knappast undgått någon att den politiska debatten har gått på högvarv den senaste tiden. Oppositionspartierna kritiserar och anklagar den sittande regeringen för den kris som de själva har drivit igenom med reformer som har skadat landets förmåga att säkra elförsörjningen och dyra miljöskatter som gör det omöjligt för vanliga hushåll att tanka bilen.

När nu även matpriserna stiger i allt snabbare takt och bankerna höjer räntorna på bolånen är det många svenskar som befinner sig i en omöjlig ekonomisk sits. Därtill är politikerna oense om huruvida matjättarna borde sammankallas för att inte ta ut överpriser och om elbolagen borde beskattas hårdare. I skrivande stund har hushållen fått ett elstöd och ett nytt är på gång, men det hjälper inte de hushåll som fått skrapa ihop till elräkningar på mellan 10.000 till 20.000 kronor i månaden under den gångna vintern.

Se över dina kostnader

Som bostadsägare är det läge att se över sina kostnader och ta till alla möjliga knep för att spara pengar. Ett tips är att se över försäkringar och avtal för att hitta billigare alternativ. Du kan till exempel hitta en billigare villaförsäkring genom att gå in på villaförsäkring.se där du hittar de mest förmånliga villaförsäkringarna med prisexempel och försäkringsvillkor. Här kan du också läsa mer om vad en villaförsäkring täcker och hur du ska tänka när du tecknar en ny försäkring eller byter försäkring.

Hur politikerna kommer att hantera nästa vinter återstår att se, men få uppskattar närings- och energiminister Ebba Buschs tips om filtar och underställ för att spara in på elen. Politikerna är inte heller överens om det andra elstödet ska omfatta norra Sverige eller inte. Oavsett vilket är det inte många skattebetalare som är imponerade just nu när lönen knappt räcker till att betala räkningarna och äta.