Bjorkvikshallen.se – Din sajt för de senaste politiska nyheterna

Odling har blivit en politisk symbol

På senare tid har det blivit allt mer populärt att odla hemma och odling är dessutom politik. Det kan låta lite märkligt, men att odla grönsaker och växter är en form av statement. Du gör nytta för dig själv och för samhället.

I den här artikeln kan du läsa mer i detalj om på vilket sätt odling faktiskt är relaterat till politiken. Från politiska kampanjer till sociala initiativ vänner och bekanta emellan.

Hållbart samhälle med hemmaodling

På senare år har fler svenskar börjat odla egna grönsaker och växter i hemmamiljö. Smarta onlinetjänster som Florea gör det enkelt att komma igång. Hos Florea kan du nämligen beställa hem kit och fröer för att odla. Du behöver ingen förkunskap utan kan lätt lära dig på egen hand bara av att följa de guider och tips som finns på Florea-sajten. Det här är ett koncept som även politiker står bakom eftersom det genererar samhällsnytta. Ju fler som odlar hemma, desto mer hållbart och grönt blir samhället.

Politiska projekt

Odling är även ett stående program på många politiska partiers agenda. Du har exempelvis Centerpartiet som satsar på stadsodling för att försörja Stockholm med lokala livsmedel och klimatsmart kost. Det kan bland annat gå ut på att boende har nypotatis på innergården eller sallad i bostadshusets gemensamma källare.