Bjorkvikshallen.se – Din sajt för de senaste politiska nyheterna

Stå ut i mängden i Almedalen

En av de viktigaste svenska politiska händelserna varje år är Almedalen. Då samlas politiker, näringsliv och media i Visby för att umgås och ha seminarier. Du som vill få genomslag i media och skapa nyheter har alltså goda möjligheter att synas här om du planerar lite.

Stick ut i mängden

Det man ska veta om Almedalen är att det är stark konkurrens om uppmärksamheten. Ett tips för att då sticka ut är att skaffa en t shirt med tryck där ditt budskap framgår. Om du gör det snyggt och gärna med lite humor har du stor möjlighet att bli en snackis i Almedalen. En sån t-shirt är också ett bra sätt att uppmuntra till spontana debatter eller samtal med folk som tycker lika eller tvärtemot.

Ordna ett seminarium

I Almedalen ordnas det varje år en mängd olika seminarier. Vissa av dem är till för att nå en begränsad målgrupp som till exempel IT-upphandlare eller personer med makt över psykiatrin. Andra är mer allmänna och har ett syfte att påverka en bredare opinion. Även här är det smart att göra det på ett sätt som sticker ut. Timbros hippietema under Almedalen 2023 är ett bra exempel på hur man kan göra. Temat sticker ut från organisationens normala profil vilket bara det skapar uppmärksamhet.

Gör ett utspel

Ytterligare ett sätt att få medialt genomslag är genom att göra ett utspel i media via en presskonferens eller liknande. Här kan du använda andras event och få uppmärksamhet genom att reagera på vad de säger. Generellt sett är det lättast att hitta något du kan argumentera emot då media tenderar till att gilla att kunna rapportera om polemik.