Bjorkvikshallen.se – Din sajt för de senaste politiska nyheterna

Nå ut med politiska nyheter

Är du intresserad av politik kan du vara den perfekta personen för att förmedla politiska nyheter till andra. Det går att göra i olika former, som på ett Instagramkonto, via Tiktok, i en podd eller i en egen Youtubekanal. Genom att tänka på hur du ser ut och till exempel ha ett snyggt läppstift och matchande kläder kan du lättare bli tagen på allvar.

Sätt igång under ett valår

Är det här något du har funderat på att göra är det rätt tid nu. Att börja när det är valår ger dig de bästa förutsättningarna, eftersom politik får mer uppmärksamhet då än annars. Det är också fler som vill bli mer insatta, eftersom de vill kunna avgöra vem de ska rösta på. Därför är politiska nyheter intressant för dem, speciellt om du presenterar nyheterna på ett lättillgängligt sätt och på plattformar där de redan är. Tänk igenom vilken plattform som kan passa bäst för dig, de har lite olika format och olika fördelar. Även vilka människor som använder olika sociala medier skiljer sig åt, så att välja din plattform blir också en del av att välja vem du ska rikta dig till. Efter det kan du börja jobba på ditt varumärke. Du behöver skapa ett namn för ditt konto eller din kanal, välj ett som är lätt att komma ihåg. Det är också dags att fundera på hur du vill presentera de olika nyheterna. Det är en fördel om du dessutom tänker på hur du vill framstå, vilken stil du har hänger tätt ihop med vilken stil ditt konto får. Prova olika kläder, välj läppstift och annat smink, be vänner om råd och stanna när du hittat ett alternativ du känner dig trygg med och som du vill visa upp för omvärlden.

Influencers i valkampanjen

Influencers är kanske mest kända för att marknadsföra läppstift och andra produkter, förutom att de delar med sig av sådant som händer i deras liv. Men de kan också få en politisk makt, genom att de anlitas för att göra reklam i en valrörelse. Redan inför förra valet var detta en metod som användes. När influencers upplåter plats för att göra reklam för produkter eller politik finns det ju ingen analys eller kritik med. Det finns olika alternativ du kan välja mellan. En av flera möjliga vägar du kan gå är att bli en politik-influencer. Då behöver du inte upplåta plats för partierna att säga vad de vill. Istället kan du själv ha makten att avgöra vad som är viktigt att berätta. Du kan också ha möjlighet att möta politiker och styra samtalet så det blir på dina villkor.