Bjorkvikshallen.se – Din sajt för de senaste politiska nyheterna

Politiska nyheter i ny form

Känns det svårt att nå ut med politiska nyheter, men också viktigt att göra det? Med en animerad reklamfilm kan budskapet bli mer lättillgängligt och grupper som sällan lyssnar på politiska nyheter kan bli intresserade.

Varför animerad reklamfilm?

Att använda animerad reklamfilm för politiska nyheter kan kännas konstigt. Gör inte det animerade att det känns overkligt, som att det bara är på låtsas? Det behöver inte alls vara så. Istället kan det vara ett sätt att nå ut till människor som annars är svåra att nå. När det är allvarliga personer i kostym som pratar finns det alltid en del som slutar lyssna, även om politikerna försöker använda ett enkelt språk. Att det ska vara lätt att förstå är viktigt även vid animerad reklamfilm, men enkelheten och att det är lätt att ta till sig kan då understrykas av filmens utformning och det animerade formatet.

När kan animationer passa?

Animering är en teknik som kan passa nästan alltid. Vill du uppmärksamma energifrågan och kärnkraften inför valet, lyfta fram hur det kunde bli så stora protester mot covid-restriktionerna eller kanske fokusera på några viktiga utrikespolitiska frågor? Allt det här är saker där en animerad reklamfilm kan användas för att paketera budskapet och det du vill belysa på ett nytt sätt.

Att värna demokratin

När du först blev intresserad av politik tänkte du kanske inte att animerad reklamfilm var något du ville använda dig av för att värna demokratin, men idag är det en möjlighet som finns bland andra. Att hitta nya kommunikationsmetoder och sätt att nå ut handlar inte bara om att vara modern och nyskapande, utan faktiskt om att sköta det politiska uppdraget i dagens problematiska politiska läge. Så länge det finns grupper som har svårt att ta till sig av de traditionella formerna finns det ett problem. Det kan inte lösas helt och hållet med animering, men det kan vara ett steg på vägen.